Cristiano Ronaldo nu este la forma fizică pe care a avut-o la finalul sezonului trecut, dar dă semne că recuperarea sa merge în direcția corectă
După o pauză de o lună de la Mondiale datorită unei accidentări la genunchi, Cristiano Ronaldo a revenit la antrenamente. Portughezul a început joi pregătirile pe stadionul de la Eastern University din SUA. În completarea antrenamentului intens, efectuat de două ori pe zi, Ronaldo respectă în continuare programul de recuperare fizică și se pregătește serios pentru a fi apt la Supercupa Europei din 12 august, pe care o vor disputa împotriva Sevillei.
Deși este în urmă cu pregătirea fizică, superstarul a avut câteva execuții de excepție și s-a lăudat în fața cameramanului că „nici măcar nu și-a intrat în formă maximă”. Deținătorul Balonului de Aur a promis unui jurnalist care îl filma în timpul antrenamentelor private din Dallas că își va intra în formă în scurt timp.
În imagini este o diferență clară între forma fizică din timpul Campionatului Mondial și cea actuală, dar nu este un motiv de îngrijorare. Musculatura scăzută a jucătorului se datorează repausului după Brazilia” href=”http://cm2014.prosport.ro/”>Mondialul din Brazilia. Mai exact, este vorba de atrofierea masei musculare din cauza lipsei de activitate fizică intensă. Conform specialiștilor, revenirea se face în 2-3 săptămâni, iar Ronaldo va fi exact la aceeași capacitate fizică pe care a avut-o în sezonul trecut.
Spectacolul recuperării din spatele dopajului
În urmă cu opt luni, Prosport a publicat un interviu, despre secretele dopajului, cu biochimistul Dorel Tocitu. Specialist al Institutului Național de Cercetare Sportivă, acesta afirmă că performanțele sportive ale portughezului sunt cel puțin dubioase. Tocitu a dat un exemplu concret în ceea ce îl privește pe Cristiano Ronaldo: „Anul trecut, în minutul 78 al meciului Real Madrid – Atletico Madrid, scor 2-0, Ronaldo a fost furat de meci, nu și-a mai dat seama, și a făcut un sprint de 96 de metri în 10 secunde. Ă‚ăăă? Vă gândiți la ceva? Au calculat specialiștii și au zis: Aici a fost foarte clar, cum a spus Petre Roman în 1990: . Asta s-a întâmplat și cu Ronaldo, s-a demascat! De obicei, îți mai face unul semn de pe margine: Uitați-vă la Messi! Este un produs al hormonului de creștere. Care e diferența dintre Messi, care a fost supus unui program oficial cu hormoni, și Armstrong, care a făcut ce a făcut cu echipa? După mine, nu e nicio diferență„.
Cum i-a muncit Thomas Neubert pe steliști
La Steaua, transformările fizice ale unora dintre jucătorii au fost de-a dreptul uimitoare în perioada în care antrenor principal era Laurențiu Reghecampf și preparator fizic Thomas Neubert. Gardoș, Gabi Matei, Pârvulescu sau Tănase au suferit adevărate transformări din punct de vedere al musculaturii, iar aceste transformări au fost vizibile în sezonul trecut.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER